Mad og ernæring – FGU FYN Kerteminde

På fagtemaet Mad og ernæring vil du som elev indgå i en daglig produktion af frokost til elever, medarbejdere og gæster.

I din tid på mad og ernæring vil du komme til at opleve mange former for mad og tilberedninger. Vi laver bla. mad fra andre kulturer, religioner og diverse former for kost allergier.

Vi tilstræber at kunne lave maden helt fra bunden, ud fra de råvarer der er til rådighed.

Vi tænker og taler om madens historie, sammensætning, betydning og indvirkning, på vores kroppe, sind og omgivelser.

I køkkenet har vi fokus på madspild, kreativitet, genanvendelse og økonomi.

For at køkkenet skal kunne levere maden til tiden og i god kvalitet, kræver det disciplin, samarbejde og kommunikation. Vi skal i køkkenet altid være et team som benytter sig af hinandens stærke sider og støtter hinandens mindre stærke sider.

Du vil som elev på FGU FYN Kerteminde få udleveret et hæfte, hvori du kan følge hvad du skal igennem i dit skoleforløb på Mad og Ernæring FGU FYN Kerteminde.

Hvis du i fremtiden har ønsker om at arbejde og udforske den store gastronomiske verden, med historie, kultur, mad og ernæring, så vil dette skoleophold give dig et godt udgangspunkt til videre læring.

“Opdagelsen af en ny ret, gavner den menneskelige race mere end opdagelsen af en ny planet.”

Jean-Anthelme Brillat-Savarin

1755-1826, fransk gastronom.

Erhvervstemaet Mad og ernæring retter sig mod beskæftigelse eller uddannelse inden for:

  • Kok
  • Smørrebrødsjomfru
  • Køkkenmedhjælper
  • Cater
  • Ernæringsassistent
  • Bager
  • Konditor

Du vil møde følgende personer på fagtemaet

Gitte Schjødt Hansen
Faglærer og AMR
Basis
40 12 84 03
Kerteminde
Tina Rasmussen
Faglærer
Mad og ernæring
Kerteminde
FGU FYN |  Falen 200 | 5250 Odense SV | Tlf. 66 17 08 43 | fgufyn@fgufyn.dk | SE/CVR: 39815842 | EAN nr: 5798000561823